JJ’s Däck

Falkenberg

Däckservice & Däckreparation i Falkenberg

Ibland kan du det finnas anledning att besöka oss mellan dina däckbyten. Kanske olyckan varit framme? En spik i ett däck eller trottoarkant som var i vägen.

Har du råkat ut för en punktering finns det goda chanser att vi kan laga detta. Vår däckservice är av högsta kvalitet och låter dig fortsätta rulla smidigt och säkert på vägarna.

När ska man laga?

I vissa fall ska man dock undvika däckreparation: om gördeln är skadad, om kanttråden är frilagd eller deformerad eller om det finns sprickbildningar i gummit, som ofta uppstår när man kört med för lågt lufttryck. Tänk på att besöka en verkstad så fort som möjligt efter att olyckan varit framme, så att skadan inte förvärras.

Det kan vara svårt att laga ett skadat däck själv. Därför rekommenderar vi att alltid vända sig till en verkstad för däckservice. Däck som tappat formen eller fått en bristfällig lagning kan leda till problem, medan en kvalitetslagning håller för värme och högt tryck lika bra som ett nytt däck.

Rätt hjulinställning ökar livslängden

Det kan räcka att ha kört på en trottoarkant, ett gupp eller ojämnhet i vägen för att din hjulaxel ska komma ur läge och börja slita onödigt mycket på däcken. Rätt hjulinställning bidrar till att öka livslängden på dina däck och minskar bränsleförbrukningen. Du kan upptäcka en felaktig hjulinställning genom att bilen drar åt något håll eller att däcken är ojämnt slitna.

Återvinning av däck

Är det för sent för däckservice åtar vi oss att agera ansvarsfullt gentemot miljön och återvinner skadade eller utslitna däck efter kraven som ställs enligt SVDAB, Svensk Däckåtervinning AB. Du kan som kund komma in till oss med dina uttjänta personbilsdäck så tar vi hand om dem.

Välkommen till vår däckservice i Falkenberg!

Ring, maila eller boka online.

Måndag – Fredag 08.00 – 17.00

Lunchstängt 12-13